Subnavigatie

X

De beste koel- en vriescellen kies je zo

Wie met voeding werkt, kent ongetwijfeld het belang van het bewaren op de juiste temperaturen. Hiervoor zijn trouwens ook tal van regel- en wetgevingen van kracht die moeten gerespecteerd worden. Enkele graden te veel of te weinig, kan ervoor zorgen dat je een grote hoeveelheid voedsel moet weggooien en dat wil je natuurlijk vermijden. Voedselverspilling omwille van een verkeerde bewaring zal je niet alleen heel wat geld kosten, het is ook gewoon heel erg zonde van al dat lekkers dat verloren gaat. Om je op de best mogelijke manier te wapenen tegen deze vorm van verspilling, is de inzet van een koel- en vriescel de perfecte oplossing.

Koelcellen

Voedingsmiddelen kennen altijd een vastgestelde bewaartemperatuur en dat heeft zo zijn reden. Hier geen rekening mee houden, betekent dat de kwaliteit van de voeding niet meer kan gegarandeerd worden en dat gebruik ervan niet langer toegelaten is. Door te investeren in een professionele koelcel van hoge kwaliteit ben je er op ieder moment zeker van dat je voedingsmiddelen in overeenstemming met de regels en wetgevingen bewaard kunnen worden. De verschillende beschikbare koelcellen laten toe om er precies diegene uit te kiezen die aansluit bij jouw wensen en noden.

Vriescellen

Diepgevroren voedingsmiddelen hebben voor jou het voordeel dat je ze gedurende lange tijd kunt bewaren, maar dat is alleen op voorwaarde dat de temperatuur van het vriezen stipt gevolgd wordt. Een kleine afwijking in die temperatuur verlaagt de termijn van bewaring aanzienlijk en dan verlies je natuurlijk meteen ook je grootste voordeel. Een professionele vriescel laat je niet alleen toe om je voedingsmiddelen op de juiste temperatuur te bewaren, ze is ook voorzien van tal van controle- en alarmfuncties. Wijkt de temperatuur af van het normale, dan word je hiervan op de hoogte gebracht en kun je onmiddellijk actie ondernemen vóór de inhoud van je vriescel verloren gaat.

Maak de vergelijking

Horecagelegenheden en voedingswinkels hebben zo allemaal hun specifieke kenmerken en noden, ook als het om het inzetten van koelcellen en vriescellen gaat. Op het moment dat je de aankoop hiervan overweegt, doe je er dan ook goed aan om op zoek te gaan naar die leverancier die op maat van jouw bedrijf kan werken en dat aan een eerlijke en correcte prijs en natuurlijk met inbegrip van een uitstekende dienst na verkoop. De aankoop is een grote investering wat de nodige research echt wel noodzakelijk maakt. 

Dit vind je misschien ook leuk

Reacties

Laat een Reageren